Skip to main content

Edicioni i parë FEMART

Ne nuk jemi ishull

Festivali i parë rajonal feminist në Kosovë u organizua për 4 ditë, filloi si një festival i vogël por ka arritur misionin e tij duke u bërë një vend mikpritës për gratë artiste për të treguar artin e tyre, të frymëzuara nga temat sociale dhe dëshira për respektimin e të drejtave të tyre, për të siguruar një atmosferë argëtuese dhe dinamike që vizitorët të mësojnë mbi çështjet sociale me të cilat përballen gratë e Kosovës dhe gratë artiste në rajon. Motoja e vitit 2013 ishte "Ne nuk jemi ishull", duke synuar të forcojmë diskutimet dhe të tërheqim vëmendje për çështjet që lidhen me feminizmin në Kosovë dhe të shërbejë si një thirrje për më shumë bashkëpunime ndërmjet grave kosovare dhe atyre nga rajoni si aktore të rëndësishme në ndërtimin e paqes dhe rritjes së bashkëpunimit.

Lexo më shumë

Përmbajtja e programit Femart 2013: 4 shfaqje teatrore, 2 ekspozita fotografish, 12 filma të shkurtër dhe dokumentarë, 2 koncerte, 1 natë me poezi, 1 promovim i librit, prezantime mbi drejtësinë tranzicionale, prezantime dhe diskutime mbi feminizmin në rajon dhe festivale të ngjashme në rajon, etj. Teatri Oda në Prishtinë, ishte nikoqir i edicionit të parë të festivalit FemArt. Gjatë katër ditëve të festivalit ishin mbi 60 artistë dhe aktivistë (gra dhe burra) nga Kosova, Shqipëria, Suedia, Serbia, Maqedonia, Bosnja dhe Hercegovina, të cilët u përfshinë përmes aktiviteteve dhe projekteve të tyre. Festivalin e vizituan rreth: 2000 njerëz

From Our last edition

Femart

Through the Years

Have a look!
Femart Festival 7th Edition

Freedom vs Shame Program

Have a look!

Latest News

Blog
July 21, 2022

EMOCIONE GODITËSE NË DITËN E 10-të TË FESTIVALIT FEMART

Nga Ivana Bilić Dita e 10-të e Festivalit FemArt, 23 qershor 2022, u përmbyll me emocione goditëse të kundërta në formën e saj më të pastër. Dy shfaqje, me dy…
Blog
July 21, 2022

UNË NUK JAM TEPIH – NUK DO T’I LË NJERËZIT TË ECIN MBI MUA

Nga Ivana Bilić Nëna ime ka vdekur. “Nëna ime vdiq sot. Ose ndoshta dje, nuk e di.” Kështu e nis Albert Camus romanin e tij “I huaji”. Një jehonë të…
Blog
July 21, 2022

TRUPI IM ËSHTË TOKA E VETME QË ZOTËROJ

Nga Ivana Bilić Trupi im është një tempull, një kishë, një xhami, një sinagogë. Një top akulli. Pikon. Ngadalë. Pikon. Pikon. Pikon. Kërcimtarja shtrihet. Duke pritur pikat e ujit me…

Programi

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Performanca: “Pas asaj....”-

Artistet: Agnes Nokshiqi dhe Mjellma Goranci
20:45 - 21:30
GRAND HOTEL

Donors & Partners