Skip to main content

FEMART Edicioni i 8-të

FemArt Festival – Edicioni i 8-të do të realizohet me 15-20 Tetor, 2020 në Prishtinë. FemArti është festival feminist i njohur ndërkombëtarisht, i cili ka arritur që përmes artit të mirë dhe kualitativ të krijuar nga artistet dhe aktivistet të fuqizoj gratë dhe vajzat në njohjen e të drejtave të tyre të plota me qëllim të arritjes së barazisë politike, ekonomike, kulturore, personale, dhe shoqërore.

Moto e festivalit FemArt 2020 është “Solidaritet dhe Qëndrueshmëri”. Solidariteti si parim i mbështetjes së ndërsjellë në mes grave dhe vajzave, artisteve dhe aktivisteve që punojnë për barazinë gjinore dhe të drejtat e grave. Qëndrueshmëria si aftësi për t’i bërë ballë fatkeqësive, traumave dhe sfidave duke u ngritë në këmbë sa herë rrëzohemi e duke e ngritë zërin sa herë që mundohen të na heshtin.

Program

EKSPOZITË “AKTI I MBRËMJES”

Kuratore: Arta Agani | Artiste/ë: Zake Prelvukaj, Jakup Ferri, Artan Hajrullahu, Adea Pula, Ardiana Sedaj, Ardita Rafuna, Fjolla Ferati, Besfort Syla, Vlora Hajrullahu, Lumjete Havolli.
19:00 - 20:00
Galeria e Fakultetit të Arteve

KONCERT – ANSAMBLI “ZANAT”

Soliste: Adelina Thaçi –Meta, Elida Kryeziu-Hoti, Diellza Sylejmani, Arstina Kelmendi, Albana Piperku Pianist: Edon Ramadani
21:30 - 22:30
Oda Theater

PUBLIKIM RAPORTI & KONFERENCË “DREJT SOLIDARITETIT DHE BASHKËPUNIMIT”

Autore: Gresa Rrahmani Paneli 1: “Përfaqësimi i grave në shoqëri civile, media dhe institucione të kulturës” – Perspektiva ndërkombëtare dhe vendore. Paneli 2: “Përfaqësimi i grave në shoqëri civile, media dhe institucione të kulturës” në Kosovë.
11:00 - 15:00
Oda Theater

PODCAST & DISKUTIM “FEMINIZËM, MENINIZËM A HUMANIZËM?”

Autore: Uresa Ahmeti Folëse: Vjollca Krasniqi & Mirishahe Syla
16:00 – 17:00
Mediat Sociale & amp; Teatri Oda

PERFORMANCË “A JE ÇIKË, A DJALË!?... – PREMIERË – PRODUKSIONI ARTPOLIS

Regjisore: Arlinda Morina Autore: Uresa Ahmeti Kostumografe: Plasticllori Videograf: Rron Ismajli; Aktore/ë: Hajat Toçilla; Diva; Agatha Bones; Vjeshta Asistente teknike: Qëndresa Loki
21:30 – 22:30
Oda Theater

PUNËTORI “MËSIMET NGA ZED”

Nga: Zoe Gudovic, Serbi
10:00 - 16:00
Galeria e Fakultetit të Arteve

PODCAST “E ÇKA KE TI, ASI A KSI? HOMO, HETERO DHE GJITHÇKA NË MES E JASHTË TYRE”

Autore: Uresa Ahmeti Folës/e: Arlinda Morina & Lend Mustafa
12:00 – 13:00
Social Media

PODCAST “PENISI, VAGINA EDHE KREJT TJERAT: MËSIMET E BIOLOGJISË QË S’U DHANË KURRË;”

Autore: Uresa Ahmeti Folës: Blert Morina & Hajrullah Fejza
15:00 – 16:00
Social Media

EKSPOZITË “NË PËRQAFIM ME ZZ”

Nga: Zoe Gudovic.
18:00 – 19:00
Galeria e Fakultetit të Arteve

SHFAQJE TEATRALE “TRI MOTRAT & NATASHA P.” - Maqedoni e Veriut

Regjia dhe dramaturgjia: Natasha Poplavska Koreografe: Olga Pango Dizajn dhe video: Emil Petrov Muzika: Ognen Anastasovsk Mjeshtër i dritave: Milco Aleksandrov Performues/e: Ana Stojanovska; Andrew Cook; Miroslav Mitrashinovikj Zërat: Zhaklina Petrovska; Jana Stojanovska; Natasha Poplavska; Art media në ko-produksion me Operën dhe Baletin Kombëtar në Maqedoninë e Veriut.
20:00 - 21:00
Oda Theater

Workshop “covidia dell”arte”

By: Natasha Poplavska | North Macedonia
10:00 - 17:00
Oda Theater

PODCAST “A BON ME T’PREK?”

Autore: Uresa Ahmeti Folëse: Luljeta Demolli & Adelina Tërshani
12:00 - 13:00
Social Media

PERFORMANCË & DISKUTIM “SILVER BOOM” (Festivali HAPU në FEMART)

Nga: Anna Anderegg (Asphalt Piloten) - Zvicër Vendi: Sheshi “Adem Jashari”
16:00
Sheshi “Adem Jashari”

SHFAQJE TEATRALE “TI, JAM UNË” - PREMIERË – PRODUKSIONI ARTPOLIS

Regjisore: Natyrë Kallaba Dramaturge: Ulpianë Maloku Koreograf: Bekim Korça Aktore: Tringa Hasani, Florieta Bajraktari, Fitore Jashari.
20:00 – 21:00
Vendi: Teatri Kombëtar i Kosovës – Salla e vogël

DANCE PERFORMANCE “WHAT DO MEN WANT!? - ARTPOLIS PREMIERE PRODUCTION

Performers: Robert Nuha and Edlir Gashi
21:30 – 22:30
Oda Theater

Workshop “covidia dell”arte”

By: Natasha Poplavska | North Macedonia
10:00 - 17:00
Oda Theater

Podcast “ Lesson no.1: How to love yourself so you can love somebody else”

Author: Uresa Ahmeti | Speakers: Elvira Haxhiaga
12:00 - 13:00
Social Media

Movie Night & Panel Discussion

Directors & Panelists: More Raça; Blerta Zeqiri; Zana Hoxha; Rita Krasniqi; Hana Bucaliu; Albana Nila; Vesa Potera; Lorena Sopi; Dita Shaqiri | Moderator: Arbër Selmani
17:00 - 21:00
Kino Armata

Dance performance “ Tie Me Up ”

By: Luljeta Braha
21:30 - 22:30
Oda Theater

Podcast “ Spring doesn’t bloom with one flower; crawling forward and united”

Author: Uresa Ahmeti | Speakers: Luljeta Aliu & Liza Gashi
12:00 - 13:00
Social Media

Publication of brochure & Panel Discussion "Artivism - Art and Solidarity in times of a pandemic"

Authors: Arta Lahu, Arta Muçaj, Aurita Agushi, Rajmonda Ahmetaj, Fitore Jashari, Linda Hyseni Molikë Maxhuni, Natyrë Kallaba, Qëndresa Kajtazi, Sheqerie Buqaj, Shqipe Gashi, Teuta Gashi, Uresa Ahmeti, Valdete Idrizi | Panelists: Eliza Hoxha, Valdete Idrizi, Shqipe Gashi, Zana Hoxha, Rajmonda Ahmetaj | Editor & Moderator: Shpetim Selmani
15:00 - 17:00
Oda Theater

Performance “Interrogating “power” | Artpolis Premiere Production

By: Uresa Ahmeti
18:00 – 18:30
Oda Theater

FemArt After Party – Semira Latifi, Arbër Salihu, Alzan Gashi & Drin Tashi

Vocal: Semira Latifi | Guitar: Arbër Salihu | Drums: Drin Tashi | Piano: Alzan Gashi
22:00
Oda Theater
Look Inside

FemArt Festival 8th edition Solidarity and Resilience

Our Volunteers