Skip to main content

FEMART Edicioni 9

Si ekip, kolektiv, njerëz diversë, gra, e në veçanti si pjesë e platformës unifikuese siç është Artpolis, ne jemi të lumtur t’iu njoftojmë se edicioni i ri i Festivalit FemArt po vjen. Festivali FemArt është platformë ku artistët/artistet dhe aktivistët/aktivistet mblidhen për të revolucionarizuar artin ashtu që të transformojmë status quo-në duke shkatërruar normat e strukturat patriarkale. Por, ne gjithashtu transformojmë atë që ka filluar për një të tashme të jetueshme dhe një të ardhme më të mirë.

Përgjatë edicioneve tona të kaluara nuk është që ne thjeshtë kemi destabilizuar, por gjithashtu kemi shkatërruar status quo-të, normat dhe strukturat e dëmshme.
Progresi nuk është asnjëherë i lehtë. Por, siç thotë Rosa Luksemburg: “ata që nuk lëvizin, nuk i vërejnë zinxhirët e tyre“. Ne si ekip i Artpolis dhe organizatorë/e të FemArt jemi të përkushtuar/a t’i këpusim zinxhirët. Deri kur edhe hallka e fundit shtypëse të shkëputet dhe shkatërrohet në copëza, derisa zinxhirët tanë të mos zhduken, lufta jonë nuk ka përfunduar.

Look Inside

FemArt Festival 8th edition Solidarity and Resilience

From Our last edition

Femart

Ndër vite

Shiko!
Femart Festival 9th Edition

F... Sexism

Have a look!

Latest News

Blog
July 21, 2022

EMOCIONE GODITËSE NË DITËN E 10-të TË FESTIVALIT FEMART

Nga Ivana Bilić Dita e 10-të e Festivalit FemArt, 23 qershor 2022, u përmbyll me emocione goditëse të kundërta në formën e saj më të pastër. Dy shfaqje, me dy…
Blog
July 21, 2022

UNË NUK JAM TEPIH – NUK DO T’I LË NJERËZIT TË ECIN MBI MUA

Nga Ivana Bilić Nëna ime ka vdekur. “Nëna ime vdiq sot. Ose ndoshta dje, nuk e di.” Kështu e nis Albert Camus romanin e tij “I huaji”. Një jehonë të…
Blog
July 21, 2022

TRUPI IM ËSHTË TOKA E VETME QË ZOTËROJ

Nga Ivana Bilić Trupi im është një tempull, një kishë, një xhami, një sinagogë. Një top akulli. Pikon. Ngadalë. Pikon. Pikon. Pikon. Kërcimtarja shtrihet. Duke pritur pikat e ujit me…

Our Volunteers

Donors & Partners