Skip to main content

Edicioni i 11-të i Festivalit FemArt

KALLE TUTËN

Flake tutje tutën! Jepi mundësi të resë, guximit dhe dashnisë që të lindë.
Guximi është parakusht që të mposhtim frikën. Për shumë gjatë na mësuan të heshtim, është koha të guxojmë të flasim. Do të flasim dhe do të kallim tutën guximshëm e me dashni edhe në edicionin e 11-të të Festivalit FemArt.

Më 15-21 maj, 2023 dhe çdo ditë tjetër do të flasim edhe për gratë që nuk dëgjohen, edhe për vajzat që ëndërrojnë. Kemi kaq shumë për të thënë përmes shfaqjeve teatrore, paneleve të diskutimit, ekspozitave, konferencave, performancave, punëtorive dhe këngëve e kërcimit.

ARTISTET DHE AKTIVISTET

Ngjarjet

Programi

Dita 1 – 15.05.2023

HAPJA E FESTIVALIT PREMIERË PËR FEMART SHFAQJA TEATRORE “FEFU DHE SHOQET E SAJ” /KOSOVË

Autore: Julies Aaron, Maria Irene Fornes Regjia: Arlinda Morina – Liki Mjeshtri Plastike: Robert Nuha Aktorë/e: Aurita Agushi, Zhaneta Xhemajli, Qendresa Kajtazi, Donikë Ahmeti, Kaltrinë Zeneli, Blerta Gubetini, Dora Xhemajli Asistente e regjisë: Sidarta Krasniqi Kostumografe: Yllka Brada Asistente Produksioni: Elira Lluka Produksioni: Artpolis - Qendra për Art dhe Komunitet
20:00 - 21:00
Menza Ramiz Sadiku, Prishtinë

KOKTEJ DHE NDEJË

DJ MARINA MIMOZA / BOSNJA DHE HERCEGOVINA
22:00 - 23:00
Menza Ramiz Sadiku, Prishtinë

Dita 2 – 16.05.2023

SHFAQJA TEATRORE “VRAPIMI” / LIBAN

Teksti, Dizajni dhe Performuese: Hanane Hajj Ali Dramaturgjia: Abdullah Alkafri Mizan Skena: Eric Deniaud Ndriçimi: Sarmad Louis, Rayyan Nihawi Kostumografia: Kalabsha, Louloua Abdel-Baki Zërimi: Wael Kodeih Bashkëproduksioni: Fondet Arabe për Artin dhe Kulturën
18:00 - 19:30
Teatri Oda, Prishtinë

SHFAQJA TEATRORE “PESË LLOJET E HESHTJES” / SLLOVENI

Autore: Shelagh Stephenson Përkthyese: Irena Duša Draž Regjisore: Maša Pelko Aktoret: Ivana Percan Kodarin, Anuša Kodelja, Marjuta Slamič Dramaturge: Tereza Gregorič Koreograf dhe asistent regjie: Klemen Janežič Këshillues gjuhësor: Anja Pišot Skenografe: Sara Slivnik Kostumografe: Tina Bonča Kompozitor: Mateja Starič Ndriçimi: Uroš Gorjanc Ekspertët këshillues: Tanja Pipan, Maja Plaz, Jasna Podreka, Polona Selič – Zupančič
20:00 - 21:30
Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë

SHFAQJA TEATRORE “SOBER” / KOSOVË

Autor: Duncan MacMillan Regjia: Butrint Pasha Aktoret/ët: Zhaneta Xhemajli, Shpetim Selmani, Kumrije Hoxha, Kaltrinë Zeneli, Blerta Gubetini, Edlir Gashi, Blend Sadiku, Zana Berisha, Altin Vraniqi Koreograf: Robert Nuha Kompozitor: Adhurim Grezda Kostumet dhe Skenografia: Alma Krasniqi Ndriçimi: Mursel Bekteshi Përkthimi: Brezar Xërxa Asistente teknike: Elira Lluka Grimi: Myrvete Tahiri dhe Flori Hasani Foto: Esad Duraki Produksioni: Artpolis – Qendra për Art dhe Komunitet
22:00 - 00:15
Dispanzeri afër QKMF-së, Prishtinë

Dita 3 – 17.05.2023

DOKUMENTAR DHE PANEL DISKUTIMI “BIBA MAY - JO MË” / KOSOVË

Shkruar dhe Prodhuar: Shqipe Malushi Producente Ekzekutive dhe Drejtimi Artistik: Zana Hoxha Regjia: Arlinda Morina Regjisorë Kontribuues: Burim Haliti, Mahiema Anand, Arzana Pireci, dhe Jeton Pireci Drejtor i Fotografisë: Michael Stoeger Xhirimet e luftës dhe Video-klipet: Nafis Lokvica Montazha: Arlinda Morina dhe Berat Kryeziu Grimi dhe Kostumografia: Ganimete Sava Droni: Visar Selimi Muzika dhe Kënga Origjinale: Memli Kelmendi Vokaliste: Klea Dina Zgjedhja muzikore dhe Zërimi: Samer Agolli Ngjyrat: Rron Ismajli Dizajni: Arbër Matoshi
17:00 - 19:00
7Arte, Mitrovicë

KONCERT NGA SOLI KAPADIA / INDI

19:00 – 20:00
7Arte, Mitrovicë

SHFAQJA TEATRORE DHE PANEL DISKUTIMI “OLYMPE DHE UNË” / FRANCË

Autor dhe Regjisor: Patrick Mons Aktore: Veronique Ataly Zërimi: Aldo Gilbert Koreografia: Dominique Vallée Kostumografia: Fanny Mandonnet
19:00 – 21:00
Teatri Dodona, Prishtinë

KONCERT NGA LA CHICA / FRANCË, VENEZUELË

21:00 - 22:00
Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë

Dita 4 – 18.05.2023

KONFERENCA “KALLE TUTËN: NJË KONFERENCË PËR JETESË TË GUXIMSHME” / KOSOVË

Panel diskutimi: “Përtej paragjykimeve: Fuqizimi i grave për të tejkaluar stereotipet në vendimmarrje në art dhe në kulturë” Panel diskutimi: “Paqja dhe siguria: Kapërcimi i frikës dhe ndërtimi i komuniteteve të qëndrueshme” Panel diskutimi: “Thyerja e stigmës: Shëndeti mendor dhe mirëqenia në kohë sfiduese”
10:00 - 13:00
Biblioteka Kombëtare e Kosovës, Prishtinë

PUNËTORI ME PATRICK MONS / FRANCË

17:00 - 19:00
Teatri Dodona, Prishtinë

EKSPOZITA “STATUS” / KOSOVË

Artiste: Mimozë Sahiti Kurator: Albert Heta
19:00 - 21:00
Klubi i Boksit, Prishtinë

SHFAQJA “GRATË” / KOSOVË

Regjia: Nastazja Domaradzka Luajnë: Edona Reshitaj, Gresa Pallaska, Lumnije Sopi, Sheqerie Buqaj, Shengyl Ismaili, Xhejlane Godanci Me shkrime nga: Agnesa Mehanolli, Brikena Sopi, Ulpiana Maloku Konsulente dramaturgjike: Doruntina Basha Skenografe: Rudina Xhaferi Kostumografe: Yllka Brada Mjeshtre ndriçimi: Lucia Sanchez Roldan Kompozitore: Rona Berisha Castrioti Koreografe: Behije Murtezi Asistente regjie: Xheraldina Krasniqi Asistente dramaturgjike: Zoga Çeta Çitaku Produksioni: Teatri Kombëtar i Kosovës
19:00 - 21:00
Teatri “Muharrem Qena”, Mitrovicë

SHFAQJA TEATRORE “VAJZAT”/ SERBI

Bashkautore dhe interpretuese: Jelena Cvetković, Sara Gajović, Anđela Memet, Adrijana Mulic, Ana Ninković, Sara Ostojić, Ana Petrov, Milena Periq, Milena Shibaliq, Lena Vujoviq Regjia dhe dramaturgjia: Milena Bogavac Muzika origjinale: Bojana Vunturišević Koreografia dhe lëvizja skenike: Đorđe Živadinović Grgur Dizajni i kostumeve: Aleksandar Kovaçeviq Bashkëpunëtorët ekspertë: Adriana Zaharijević, Nađa Duhaček, Marija Ratković, Maja Maksimović, Jelena Memet Ndriçimi: Milan Janevski Zërimi: Ivan Mirkoviq dhe Jugosllav Hadžić Organizimi, prodhimi ekzekutiv dhe asistencë regjie: Kristina Anđelkoviq, Katarina Srdanoviq Drejtori i prodhimit: Vojkan Arsić
20:00 - 21:00
Teatri Dodona, Prishtinë

Day 5 – 19.05.2023

SHFAQJA TEATRORE “DENI DHE DETI I THELLË I KALTËR” / KOSOVË

Autor: John Patrick Shanley Regjia: Ana Bateva Aktor/e: Liridona Shehu, Alban Krasniqi Drejtor i pergjithshem: Burim Mustafa Drejtor Artistik: Fatos Berisha Kompozitor: Stefan Zdraevski Inspicient: Mahir Musliu Teknik i ndiqimit: Fikrim Menekshe Tonist: Flamur Krasniqi Garderobiere: Vjollca Hoxhaj Grimere: Canan CIbo Rekuiziter: Arben Rashkaj
19:00 - 20:10
Teatri Dodona, Prishtinë

SHFAQJA TEATRORE DHE PANEL DISKUTIMI “OLYMPE DHE UNË” / FRANCË

Autor dhe Regjisor: Patrick Mons Aktore: Veronique Ataly Zërimi: Aldo Gilbert Koreografia: Dominique Vallée Kostumografia: Fanny Mandonnet
19:00 - 21:00
Muzeu i Qytetit, Mitrovicë

SHFAQJA TEATRORE “GRUAJA DHE JETA”/ POLONI

Autore: Malina Prześluga Regjia: Piotr Łukaszczyk Aktorë/e: Anna Błaut, Anna Kozłowska, Ewelina Paszke-Lowitzsch, Katarzyna Pietruska, Jolanta Solarz-Szwed, Magdalena Taranta, Krzysztof Boczkowski, Albert Pyśk, Dominik Smaruj, Chrystian Talik Koreografia: Marta Wołowiec Skenografia dhe kostumet: Mateusz Stępniak Dizajni grafik: Marta Frej Video: Filip Wierzbicki Muzika: Filip Zawada, Albert Pyśk Përgatitja vokale: Agnieszka Bogdan Drejtuesja e skenës: Elżbieta Kozak Ndriçimi: Janusz Kaźmierski Tingulli: Maciej Duszyński Projeksionet: Agnieszka Piesiewicz, Piotr Postemski
21:00 - 22:30
Teatri Oda, Prishtinë

KONCERT PËRMBYLLËS I FEMART NË MITROVICË / KOSOVË ÁTARAXIA (MITROVICA ROCK SCHOOL)

Vokal: Emira Kurti Tastierë: Esra Zhilivoda Kitare: Era Deva Kitare: Naida Dolaku Bateri: Erina Aliqkaj Bas Kitare: Benjamin Mehmedi
21:00 – 21:30
Muzeu i Qytetit, Mitrovicë

ANISA & ERHAN

Performues: Anisa Suhodolli Mujka, Erhan Mujka
21:30 – 22:30
Muzeu i Qytetit, Mitrovicë

Day 6 – 20.05.2023

FILMI “KA ME KALU” / BELGJIKË

Regjia: Flonja Kodheli Skenari: Flonja Kodheli, Leenda Mamosa Aktoret/ët: Serge Hologne, Flonja Kodheli, Mathilde Rault, Ilire Vinca, Denis Laujol, Sebastian Moradillos, Zenel Laci, Thibaut Wauthelet. Kamera: Virginie Surdej Montazha: Damien Keyeux Zërimi: Paul Heymans, Corinne Dubien, Olivier Struye, Antoine Petit, Etienne Carton. Producent: Sebastian Schelenz Kostumografia: Jackye Fauconnier Dekori: Maude Piette Produksioni: Velvet Films
17:00-18:00
Kino Armata, Prishtinë

FILMI DHE PANEL DISKUTIMI “VERA ANDRRON DETIN” / KOSOVË

Regjia: Kaltrina Krasniqi Skenari: Doruntina Basha Aktorë/e: Teuta Ajdini, Alketa Sylaj, Astrit Kabashi, Refet Abazi Prodhuar nga: Isstra Creative Factory (Kosovë) & Vera Films (Kosovë) Bashkë-produksioni: Dream Factory (Maqedonia Veriore), Papadhimitri Film Production (Shqipëri) Producent: Shkumbin Istrefi Bashkë-producentë: Ognen Antov, Klajdi Papadhimitri, Kaltrina Krasniqi Drejtore e Fotografisë: Sevdije Kastrati Montazha: Vladimir Pavlovski, Kaltrina Krasniqi Dizajnerë të Produksionit: Burim Arifi, Blendina Xhema Kostumografe: Albulena Borovci Grimi: Fiona Abdullahu Kompozuar nga: Petrit Çeku, Genc Salihu Asistentja e parë e regjisë: Mjellma Istrefi Zërimi: Igor Popovski, Darko Spasovski Menaxher i Produksionit: Fis Cahani
18:00 - 20:30
Kino Armata

SHFAQJE TEATRORE “MOLLY” / KOSOVË

Regjia: Sibel Abdiu (sipas Brian Friel) Aktorë/e: Verona Koxha, Afrim Muçaj, Bujar Ahmeti Kompozitor: Albin Sopa Artist vizual: Lulzim Luigji Bejta Inspiciente: Nazmije Krasniqi
20:00 - 21:15
Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë

DRAG PERFORMANCË VAV - SHËNDRITJA E TRIUMFIT AUTENTIK / KOSOVË

Performues: Vanessa Sins, Agatha Bones, Victoria Owns
22:00 - 23:00
Servis Fantazia

Day 7 – 21.05.2023

SHFAQJA TEATRORE “SUPERFLUOUS MAN – OBLOMOV” / IZRAEL

Regjia: Yehezkel Lazarov Producentë: Yu Jingyi, David Galil Kasti: Adam Gabay, Shirah Naor, Vladimir Friedman, Alon Barel, Bar Sade, Eduard Shprochman Ndriçimi: Yair Vardi Video dizajner: Ran Slavin Zërimi: Eyal Jedidjah Asistent regjie: Ira Orlov Producent ekzekutiv: Omer Boulanger Cohen
19:00 – 20:30
Teatri Oda, Prishtinë

KONCERT PËRMBYLLËS – RINA KAÇINARI TRIO / AUSTRI, KOSOVË, SPANJË

Violonçel dhe vokal: Rina Kaçinari Violonçel dhe vokal: Carles Muñoz Camarero Bateri dhe perkusion: Jörg Mikula Të ftuar special: Kori i Grave “OKARINA”
21:00 - 22:00
Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë
Promo – Femart 11

FemArt 11 – Kalle tutën

Nga edicioni ynë i kaluar

Femart

Through the Years

Have a look!
Femart Festival 10th Edition

From Revolution to Evolution

Have a look!

Lajmet e fundit

Blog
July 20, 2023

NJË NGJARJE PËR KOSOVËN, FESTIVALI FEMART DHE FEMINIZMI PËR TË “KALLUR TUTËN”

Nga Johanna Mertinz Më 15-21 Maj, 2023 në Prishtinë dhe Mitrovicë, Republika e Kosovës ka zënë vend edicioni i 11-të i festivalit të parë feminist në Ballkanin Perëndimor – “FemArt…
Blog
June 8, 2023

REFLEKSIONE

“FemArt 11: Ndezja e Zjarrit të Guximit dhe Fuqizimit - Një festim frymëzues i feminizmit dhe artit, që sfidon kufijtë dhe bashkon komunitetet, duke lënë një gjurmë të patjetërsueshme në…
Blog
June 8, 2023

KALLE TUTËN / Hapja e edicionit të 11-të të Festivalit FemArt

Nga Ivana Biliq Nëse kosovarët nuk janë të lirë të shkojnë në botë, mirë, FemArt ua ka sjellë gjithë botën në një festival teatror njëjavor. Më shumë se 150 artistë…

Zana Hoxha

Themeluese/Drejtore e Artpolis dhe Festivalit FemArt

Donarta Limanaj

Menaxhere e Financave dhe Administratës

Venera Ismaili

Menaxhere e Projekteve

Elira Lluka

Zyrtare për PR

Berat Bajrami

Koordinator i Projekteve dhe zyrtar për PR

Valëza Sijarina

Koordinatore e Projekteve

Arbnora Kajtazi

Asistente e Financave dhe Administratës

Mimozë Musliu

Asistente e Projekteve

Rukije Gashi

Mirëmbajtëse e zyrës

Esad Duraki

Fotograf

Zana Hoxha

Regjisore

Donikë Ahmeti

Aktore

Shpetim Selmani

Dramaturg

Zhaneta Xhemajli

Aktore

Blerta Gubetini

Aktore

Qendresa Kajtazi

Aktore

Edlir Gashi

Aktor

Mikel Markaj

Aktor

Elira Lluka

Aistente teknike dhe organizatore

Labinot Raci

Aktor

Blerza Krasniqi

Koordinatore e Vullnetarëve

Besart Krasniqi

Vullnetarë

Alketa Rrahmani

Vullnetare

Amela Sogojeva

Vullnetare

Bekir Lahu

Vullnetarë

Olti Rama

Vullnetarë

Anda Rugova

Vullnetare

Medina Rudari

Vullnetare

Laurant Gashi

Vullnetarë

Art Buçaj

Vullnetarë

Lorea Dauti

Vullnetare

Leart Ademi

Vullnetarë

Organizuar nga:

Donatorët dhe Partnerët