Skip to main content

Edicioni i 12-të i Festivalit FemArt

“MOTËRZIMI: n’Kohë Lufte dhe Paqe”

Në kohën kur bota shënon vuajtje të njëpasnjëshme, thirrja MOTËRZIM në kohë lufte është domosdoshmëri për të siguruar PAQE.

Baza e feminizmit është motërzimi. Motërzimi në kohë lufte na bën fitimtarë, kurse në kohë paqe na siguron progres. Ajo i shpërbën kufijtë e racës, kombësisë, fesë dhe ideologjisë. Është një lidhje e krijuar në ndjeshmëri, e ushqyer nga empatia dhe e forcuar përmes veprimit kolektiv. Motërzimi na mundëson ta shohim veten të reflektuar në betejat e të tjerëve, të njohim humanizmin e tyre si tonin dhe të solidarizohemi në kërkim të drejtësisë dhe dinjitetit.

ARTISTET DHE AKTIVISTET

Së shpejti

Programi

Së shpejti

Promo e edicionit të kaluar – Femart 11

FemArt 11 – Kalle tutën

Nga edicioni ynë i kaluar

Femart

Through the Years

Have a look!
Femart Festival 11th Edition

Burn your fear

Have a look!

Lajmet e fundit

Blog
July 20, 2023

NJË NGJARJE PËR KOSOVËN, FESTIVALI FEMART DHE FEMINIZMI PËR TË “KALLUR TUTËN”

Nga Johanna Mertinz Më 15-21 Maj, 2023 në Prishtinë dhe Mitrovicë, Republika e Kosovës ka zënë vend edicioni i 11-të i festivalit të parë feminist në Ballkanin Perëndimor – “FemArt…
Blog
June 8, 2023

REFLEKSIONE

“FemArt 11: Ndezja e Zjarrit të Guximit dhe Fuqizimit - Një festim frymëzues i feminizmit dhe artit, që sfidon kufijtë dhe bashkon komunitetet, duke lënë një gjurmë të patjetërsueshme në…
Blog
June 8, 2023

KALLE TUTËN / Hapja e edicionit të 11-të të Festivalit FemArt

Nga Ivana Biliq Nëse kosovarët nuk janë të lirë të shkojnë në botë, mirë, FemArt ua ka sjellë gjithë botën në një festival teatror njëjavor. Më shumë se 150 artistë…

Zana Hoxha

Themeluese/Drejtore e Artpolis dhe Festivalit FemArt

Donarta Limanaj

Menaxhere e Financave dhe Administratës

Nertila Qarri - Gërguri

Menaxhere e Projekteve

Venera Ismaili

Menaxhere e Projekteve

Mërgim Memoviq

Menaxher i Projekteve

Elira Lluka

Zyrtare për PR

Berat Bajrami

Koordinator i Projekteve dhe zyrtar për PR

Valëza Sijarina

Koordinatore e Projekteve

Butrint Pasha

Asistent Produksioni

Arbnora Kajtazi

Asistente e Financave dhe Administratës

Mimozë Musliu

Asistente e Projekteve

Rukije Gashi

Mirëmbajtëse e zyrës

Zana Hoxha

Regjisore

Donikë Ahmeti

Aktore

Elira Lluka

Aistente teknike dhe organizatore

Robert Nuha

Koreograf

Shpetim Selmani

Dramaturg

Butrint Pasha

Asistent Produksioni

Blerta Gubetini

Aktore

Zhaneta Xhemajli

Aktore

Edlir Gashi

Aktor

Qendresa Kajtazi

Aktore

Mikel Markaj

Aktor

Kaltrinë Zeneli

Aktore

Blerza Krasniqi

Koordinatore e Vullnetarëve

Organizuar nga:

Donatorët dhe Partnerët